Millal kasutada kolimisteenust?

Britta Kuus

Britta on kutseline kinnisvaramaakler ja kinnisvarainvestor, kellel on juba 5-aastane kogemus Eesti kinnisvaraturul. Tema suurim kirg ja eesmärk on pakkuda klientidele teenust, mis ühendab professionaalsuse ja personaalse lähenemise.

Kolimine on protsess, mis nõuab tavaliselt suurt ajakulu ja põhjalikku läbimõtlemist. Niisugune mahukas ettevõtmine võib kujuneda stressirohkeks. Just sellise pinge vähendamiseks ongi kolimisteenused parim valik.

Hea on võtta enda kõrvale abilised, kes teevad kolimistöö sinu eest ära ja hoiavad sinu aega kokku. Kolimisteenused on hea valik ka siis, kui esemed on hinnalised ja neid peab ettevaatlikult käsitsema. Professionaalsed kolijad pakivad sinu asjad korralikult ja neil on ka vajaliku suurusega transpordivahendid.

Otsustamisel tasub kindlasti pöörata tähelepanu ühele lihtsale asjaolule: kui palju esemeid kolimise käigus transportida tuleb. Üksiku eseme ühest punktist teise viimisel on igati mõistlik teha seda oma jõududega, lisaks on niimoodi odavam. Kui soovid siiski terve kodu sisustuse ümber kolida, siis ei piisa enam ka paarist heast autoga sõbrast. Kolimisfirma teenuse tellimisel võid olla kindel, et kohale tuleb vajalik arv töömehi ja piisavalt suur auto.

Kodu vahetamise käigus tuleb paljudele ette olukord, kus vana kodu müüakse varem maha, kui uus kätte saadakse, vahele jääb lühike puhveraeg. Sellises olukorras saab kasutada kolimisfirmade pakutavat ladustamisteenust. Välja kolimisel võetakse enamik asju lattu ning õigel ajal toimetatakse need turvaliselt uude koju.

Kui otsus tehtud, et kolimisteenus on õige valik, siis oleks mõistlik juba ettevalmistusi tehes mõnda punkti jälgida. Parima hinnapakkumise saamiseks proovi võimalikult detailselt mõelda, kui palju on sul esemeid, mis mõõdus need on ning mitme päeva jooksul kolimine toimub. Aeg kolimiseks tuleks broneerida minimaalselt 2 nädalat ette, et kõik vajalikud inimesed ja vahendid oleksid olemas. Väiksemate kolimiste puhul piisab nädalast.

Viimane vajalik tegevus ebameeldivuste ärahoidmiseks on kontrollida, et kõik esialgu üle antud esemed on ka lõpp-punktis olemas ja midagi pole vahepeal kaotsi läinud. 

Kui kolimine on ees ja endal kolimisega kogemus puudub, siis küsi kindlasti oma maaklerilt soovitusi erinevate kolimisfirmade osas.

VÕTA ÜHENDUST